Biologische Moringa, de voordelen ervan voor uw gezondheid en tips voor de bereiding

juli 14, 2023

Moringa Kratom World Best Imunity product

Maak kennis met onze Moringa (Moringa oleifera). In zijn geboorteland India en Nepal staat de boom bekend als de ‘stokboom’, ‘wonderboom’ en ‘levensboom’. Tegenwoordig wordt het ook verbouwd in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.


Moringa-poeder wordt gemaakt van de bladeren van de Moringa-boom en heeft een aantal wetenschappelijk onderbouwde voordelen en medicinale toepassingen. Dit superfood wordt al duizenden jaren gebruikt als traditioneel medicijn in de fytogeneeskunde en de Ayurvedische genezing .

Hier zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van moringa en onze favoriete manieren om dit superfood aan uw dieet toe te voegen:

Het is rijk aan vitamines en mineralen

De meeste gezonde voedingsmiddelen die je eet bevatten elk slechts één hoofdvoedingsstof, zoals: Bijvoorbeeld wortelen – vitamine A , citrusvruchten – vitamine C , noten – vitamine E. Moringabladeren worden een superfood genoemd omdat één kopje gehakte bladeren een goede bron is van ijzer, calcium , vitamine C, vitamine B6 en riboflavine . Het bevat ook opmerkelijke hoeveelheden kalium, vitamine A, vitamine E en magnesium .


Moringabladeren bevatten zelfs meer vitamine C dan sinaasappels. Dit betekent dat moringa kan bijdragen aan alles, van een beter zicht en immuniteit tot gezonde botten en huid .

Het is een bron van plantaardig eiwit

Of je nu vegetariër bent of gewoon je vleesconsumptie probeert te verminderen, het vinden van de juiste plantaardige eiwitten is niet altijd eenvoudig.


Ja, er zijn linzen en tempeh, maar soms wil je gewoon een snelle, niet-kokende toevoeging aan een smoothiekom of soep. Moringa is precies wat je hiervoor nodig hebt. Het poeder gemaakt van de gemalen bladeren is rijk aan eiwitten en superieur aan peulvruchten, omdat het alle essentiële aminozuren bevat die nodig zijn voor spierregeneratie, energieproductie en stemmingsregulatie.

Het zal je seksleven ten goede komen

Stress kan een negatieve invloed hebben op uw seksleven. Het kan de hormoonspiegels verlagen, cortisol verhogen en dopamine verlagen, waardoor het libido wordt verminderd. Uit dierstudies is gebleken dat Moringa niet alleen de cortisolspiegel verlaagt, maar ook op natuurlijke wijze de testosteronspiegel kan verhogen, een natuurlijke libidostimulator . In één onderzoek verbeterde Moringa- extract de seksuele prestaties bij ratten door cortisol te onderdrukken en testosteron te verhogen.

Beschermt de lever

Beschouw uw lever als de ontgifter van uw lichaam. Het filtert het bloed, ontgift chemicaliën en breekt vet af – en moringa kan ervoor zorgen dat het beter werkt.


Moringa bevat voornamelijk hoge concentraties polyfenolen om oxidatie in de lever om te keren. Voorlopig onderzoek heeft ook aangetoond dat consumptie van moringa leverfibrose vermindert en beschermt tegen leverschade .

Het helpt leverbeschadigende vrije radicalen te bestrijden.

Vrije radicalen ontstaan ​​door milieuvervuiling, zoals gefrituurd voedsel en zonlicht. Ze beschadigen uw cellen door ze een elektron te ontnemen, wat leidt tot oxidatieve stress, celbeschadiging en vroegtijdige veroudering.


Helpers: Antioxidanten zoals flavonoïden, polyfenolen en ascorbinezuur , die allemaal in moringa zitten.


Het is aangetoond dat een dieet rijk aan antioxidanten voortijdige rimpels voorkomt en mogelijk de levensduur verlengt.

Helpt ontstekingen te verminderen


Het is bewezen dat Moringa de ontstekingen in de cellen aanzienlijk vermindert. Naast dat het ontstekingsremmende polyfenolen en isothiocyanaten bevat, vermindert moringa ook ontstekingen door ontstekingsenzymen en eiwitten in het lichaam te onderdrukken. Het kan bijvoorbeeld helpen bij diabetes , hart- en vaatziekten en kanker .

Het helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Een abrupte stijging van de insuline- en bloedsuikerspiegel kan leiden tot stemmingswisselingen, hunkering naar suiker en zelfs tot de ontwikkeling van diabetes type 2 en obesitas . Probeer Moringa gewoon! Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat Moringa- bladpoeder effectief is bij het verlagen van de lipiden- en glucosespiegels en het reguleren van oxidatieve stress . Eén dierstudie toonde zelfs aan dat Moringa via de voeding de gewichtstoename en de insulineresistentie kan helpen verminderen.

Het helpt de spijsvertering te verbeteren

Moringa- bladpoeder bevat ongeveer 30% vezels , waarvan het grootste deel onoplosbaar is, wat niet alleen nodig is voor de spijsvertering, maar ook het risico op ziektes kan verminderen. Moringa is een natuurlijk antibioticum en antibacterieel middel en kan de groei helpen remmen van verschillende ziekteverwekkers die spijsverteringsstoornissen kunnen veroorzaken. Het is aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van Moringa helpen bij spijsverteringsstoornissen zoals colitis. Bovendien is uit een nieuw onderzoek bij muizen gebleken dat het de darmbacteriën kan verbeteren.

Het ondersteunt de gezondheid van de hersenen

Geschat wordt dat één op de acht 65-plussers lijdt aan de ziekte van Alzheimer . De bladeren van de moringaboom zijn rijk aan vitamine C en E , die oxidatieve stress bestrijden die gepaard gaat met de ziekte van Alzheimer . Dierstudies naar zowel de ziekte van Alzheimer als dementie laten veelbelovende resultaten zien. Bovendien is moringa ook in verband gebracht met een toename van dopamine en serotonine (“ gelukshormonen ”), en volgens verder onderzoek zou het in de toekomst kunnen worden gebruikt om depressies te behandelen.

Gezondheidsrisico's van Moringa

Tot op heden zijn er geen negatieve bijwerkingen geassocieerd met hoge doses flavonoïden uit plantaardige bronnen. Dit is te verklaren door het relatief kleine aandeel dat geleidelijk in de bloedbaan terechtkomt en de snelheid waarmee dit door het lichaam wordt opgenomen, evenals de snelle uitscheiding van flavonoïden.

Moringabladeren , zaden, schors, wortels, sap en bloemen worden vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde. De bladeren en zaadcapsules dienen als voedsel. Uit onderzoek met bladextracten blijkt dat moringa zeer veilig is. Er zijn geen negatieve bijwerkingen geregistreerd in studies bij mensen.

Hoe moringabladpoeder te gebruiken

Het poeder is gemaakt van gedroogde en gemalen moringabladeren en heeft een milde smaak met een licht aardse nasmaak, waardoor het een goede aanvulling is op veel verschillende recepten.

  • Meng het klassieke poeder eenvoudigweg met water en drink het op!
  • Of voeg het toe aan je groene ochtendsmoothie .
  • Het kan ook worden gestrooid in hummus, guacamole, soepen, salades of avocadotoost voor lunch of andere maaltijden.
  • Gebruik een poeder zoals matcha en meng dit met heet water ter vervanging van cafeïnevrije koffie.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Jouw team Kratom World