Kratom-opname: tips en hulpmiddelen voor een succesvolle opname

september 15, 2023

Kratom-Entzug header

Kratom is een kruidenproduct afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het wordt door veel mensen aangeprezen vanwege zijn pijnstillende en stemmingsverbeterende eigenschappen. De afgelopen jaren is de populariteit van dit middel snel toegenomen. Het wordt door verschillende mensen gezien als een veilig alternatief voor andere middelen.

Langdurig gebruik kan echter leiden tot lichamelijke afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Als u overweegt te stoppen met het gebruik van dit product, hebben wij tips voor u. In dit artikel bespreken we de tekenen van verslaving en leggen we het ontwenningsproces uit.

Het proces is helemaal niet moeilijk: na slechts een paar dagen voelt u zich beter dan ooit. Op deze manier kun je met succes omgaan met kratomontwenning en de stof volledig vermijden.

Dit zijn de symptomen van kratomverslaving

Hoewel het product legaal is en door velen wordt gepromoot, brengt het product ook risico’s met zich mee. Het risico op afhankelijkheid is bijzonder groot. Verslaving is niet meteen duidelijk. Maar het kan zich op verschillende manieren manifesteren. Hier zijn de meest voorkomende symptomen waar u op moet letten:

Verhoogde tolerantie voor Kratom

Als u een hogere dosis dan normaal nodig heeft om dezelfde effecten te bereiken, heeft u mogelijk een verhoogde tolerantie voor de stof ontwikkeld. Dit is een teken dat je lichaam zich probeert aan te passen aan de constante stimulatie van Kratom.

Ontwenningsverschijnselen en duur van kratomontwenning

Zodra u stopt met het gebruik van het geneesmiddel of uw dosis verlaagt, zijn ontwenningsverschijnselen mogelijk. Deze kunnen variëren van mild ongemak en slapeloosheid tot ernstigere symptomen zoals misselijkheid en braken. De duur varieert sterk van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • Duur en intensiteit van gebruik
  • Algemene gezondheid
  • Gebruik van andere stoffen

Ontwenningsverschijnselen verschijnen doorgaans binnen 12 tot 48 uur na het laatste gebruik en kunnen tot zeven dagen aanhouden. Sommige mensen kunnen echter een paar dagen daarna milde symptomen ervaren. Als iemand het medicijn gedurende langere tijd in hoge doses heeft gebruikt, kan de ontwenning zelfs weken duren.

Verlangen naar kratom

Constante hunkering is een ander teken van verslaving aan de stof. Als je zonder kratom niet meer normaal kunt functioneren, moet je je ervan bewust zijn dat er iets mis is.

Aantasting van het sociale en professionele leven

Kratom-verslaving heeft ook vaak invloed op uw interpersoonlijke relaties en werk. Als u zich moeilijk kunt concentreren op uw werk of relaties, kunnen dit tekenen van verslaving zijn.

Het middel domineert het leven

Besteedt u veel tijd aan het verkrijgen, consumeren of herstellen van de effecten van Kratom? Dit is een duidelijk signaal van afhankelijkheid.

Kratom-opname: hoe te stoppen

Terwijl u probeert af te stappen van dit product, kunt u verschillende uitdagingen tegenkomen. Wij hebben daarom zes tips samengesteld om je te helpen. Dit is hoe je eindelijk een succesvolle Kratom-opname kunt bereiken. Maar onthoud: zolang u het product op een verantwoorde manier gebruikt, mag u nooit problemen ondervinden.

  1. Verlaag geleidelijk uw dosis : Als u de medicatie regelmatig gebruikt, is het vaak nuttig om uw dosis geleidelijk te verlagen. Plotselinge ontwenning kan leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen. In het ergste geval zul je last hebben van angst, slapeloosheid en fysieke pijn. Door uw dosis geleidelijk te verlagen, minimaliseert u deze symptomen.
  2. Zorg voor een gezonde levensstijl : Een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap zullen de ontwenningsverschijnselen verlichten en uw algehele welzijn verbeteren. Eet voldoende fruit en groenten die rijk zijn aan voedingsstoffen. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Met oefeningen zoals yoga en meditatie kun je stress verlichten en angst verminderen.
  3. Vermijd bekende triggers : Wanneer u probeert om van kratom af te komen, moet u bekende triggers vermijden die ertoe kunnen leiden dat u het opnieuw gaat gebruiken. U moet bijvoorbeeld bepaalde mensen of plaatsen vermijden die niet goed voor u zijn. Ontwikkel strategieën om verleidingen te weerstaan.
  4. Probeer alternatieve therapieën : Er zijn verschillende alternatieve therapieën die je kunnen helpen bij het ontwennen van kratom. Massages en acupunctuurbehandelingen hebben bijvoorbeeld een ondersteunende werking omdat ze ontspannend zijn. Ademhalingsoefeningen zijn ook een fantastische toevoeging als je stress wilt verminderen en ontwenningsverschijnselen wilt verlichten.
  5. Blijf positief : Kratom-ontwenning van welke soort dan ook kan een uitdaging zijn. Maar het is belangrijk om positief te blijven en ons op de toekomst te concentreren. Vergeet niet dat u op de lange termijn gezondheidsvoordelen zult ondervinden van ontwenning. Concentreer u op uw voortgang en prestaties tijdens de opname.
  6. Zoek professionele hulp : Als u er niet op eigen kracht uit kunt komen, is het zoeken naar professionele hulp een belangrijke stap. Een arts of therapeut kan u helpen bij het plannen van het proces. Hij zorgt ervoor dat u gedurende het gehele traject medisch begeleid wordt.

Kratom-ontwenningsvrouwen houden een capsulecontainer vast

Ontwenningsverschijnselen van kratom

Kratom staat bekend om zijn pijnstillende, euforische en stimulerende effecten. Overmatig gebruik kan echter vervelende bijwerkingen veroorzaken, zoals ontwenningsverschijnselen. Deze duren soms dagen tot weken en variëren van persoon tot persoon.

De symptomen zijn afhankelijk van de omvang en duur van het gebruik. De volgende zijn echter de meest voorkomende:

Rusteloosheid en angst

De meeste mensen die stoppen met het gebruik van het product ervaren ernstige stress en angst. Dit gebeurt omdat Kratom gewoonlijk het zenuwstelsel ontspant en stemmingswisselingen vermindert. Zonder gebruik van de stof kunnen deze symptomen terugkeren.

Spierpijn

Sommige mensen voelen zich erg zwak en traag als ze stoppen met het gebruik van Kratom. Spier- en gewrichtspijn komt vaak voor.

slapeloosheid

Kratom helpt veel mensen met slaapproblemen. Als u stopt met het gebruik van kratom, kunt u moeite hebben om in slaap te komen of door te slapen.

Misselijkheid en overgeven

Veel mensen klagen over misselijkheid en braken als ze stoppen met het gebruik van het product. Dit komt waarschijnlijk door irritatie in het spijsverteringskanaal.

Zweten en koorts

Kratom kan de lichaamstemperatuur reguleren. Wanneer u stopt met het gebruik van kratom, kunt u abnormaal gaan zweten of koorts krijgen. Deze bijwerking verdwijnt echter al na enkele dagen.

Stemmingswisselingen en prikkelbaarheid

De stof blijkt een kalmerende werking te hebben op het zenuwstelsel. Mensen zonder kratom ervaren vaak stemmingswisselingen en zijn prikkelbaar door deze verandering.

Ontwenningsverschijnselen van kratom kunnen voor sommige mensen moeilijk zijn om mee om te gaan. Maar onthoud dat ze tijdelijk zijn. Als er ernstige symptomen optreden, dient u onmiddellijk medische hulp in te roepen.

Conclusie: Dit is hoe het terugtrekken van kratom werkt

Het begrijpen en behandelen van kratomontwenning is een belangrijke stap om verslaafd te raken. Ontwenning kan verschillende symptomen veroorzaken die van persoon tot persoon verschillen. Het is daarom belangrijk dat u deze stap gedetailleerd plant. Om te voorkomen dat het zo ver komt, moet je dit aspect ter harte nemen:

Bij het gebruik van kratom is het belangrijk om het gebruik veilig en met mate te houden om ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Als je echter ooit verslaafd bent geraakt of verslaafd bent aan kratom, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Zo kun je het afhalen zo prettig mogelijk maken. Stressvermindering, een gezond eetplan en regelmatige lichaamsbeweging verlichten ontwenningsverschijnselen en verbeteren het welzijn.

Met voortdurende focus en positieve gedachten kun je de ontwenningsverschijnselen helemaal zelf beheersen.

De bladeren van de Mitragyna Speciosa-boom (in de volksmond ook wel de Kratom-boom genoemd) worden Kratom genoemd. Alle op deze website beschreven inname-effecten dienen alleen om kennis over de stof zelf over te brengen en maken geen deel uit van de beschrijving van enig product dat wij aanbieden! Ze beschrijven en verklaren het vroegere gebruik in de herkomstlanden in Zuidoost-Azië.

Kratom valt niet onder de Duitse drugswetgeving en is geen voedingsmiddel.

Alle Kratom-producten die wij aanbieden zijn niet bedoeld om in het lichaam te worden opgenomen en wij raden het gebruik ervan dan ook uitdrukkelijk af. Ze zijn uitdrukkelijk niet bedoeld voor therapeutische doeleinden; het zijn geen cosmetica of voedingsmiddelen.

Onze kratomproducten worden uitsluitend verkocht als natuurlijke kleurstof, voetbad, voor wetenschappelijke doeleinden en als visueel hulpmiddel. Het is niet bedoeld voor consumptie.