Shilajit - Gezondheidsvoordelen en toepassingen!

oktober 12, 2023

Kratom world shilajit mumio extrakt liquid kapseln

Shilajit is een kleverige en dikke substantie die op teer lijkt. Het kleurbereik varieert van zwart tot donkerbruin en wordt vaak aangetroffen in Gilgit Baltistan (Pakistan), het Altai-gebergte, de Kaukasus, Tibet en de Himalaya. Het is een Ayurvedisch geneesmiddel en zeer gunstig voor de gezondheid, omdat het minstens 85 mineralen in ionische toestand bevat, evenals humuszuren, triterpenen, enz.

Shilajit staat in het Engels bekend als minerale was of minerale pek. Het wordt ook zwarte teer, barahshin, dorobi en shargai genoemd.

Door zijn samenstelling lijkt het op een cactusachtige plant genaamd Euphorbia royleana. Shilajit is van zowel biologische als geologische oorsprong en bevat sporen van aminozuren en vitamines. Het bevat ook glycerine en heeft een breed scala aan geneeskrachtige effecten.

Shilajit is ideaal voor het ondersteunen van de mannelijke vruchtbaarheid, het verhogen van de testosteronniveaus, het verbeteren van de prestaties en het beschermen van het hart. Daarnaast verbetert het het geheugen, helpt het patiënten met de ziekte van Alzheimer, heeft het invloed op het vertragen van veroudering en is het effectief tegen hoogteziekte. Het helpt ook patiënten met bloedarmoede.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van Shilajit

Het is bekend dat Shilajit de vruchtbaarheid bij mannen verhoogt. Als het gedurende 90 dagen twee keer per dag wordt ingenomen, kan het onvruchtbaarheid genezen.

Volgens één onderzoek steeg het aantal zaadcellen met 12% of meer bij mannen die shilajit gebruikten.

Mannen hebben hogere testosteronniveaus als ze regelmatig worden ingenomen. Naast de bekende effecten van testosteron helpt het ook om een ​​beter humeur en denkvermogen te behouden.

Volgens onderzoeken hebben mannen die shilajit gebruiken meer energie en voelen ze zich over het algemeen lichamelijk beter. Dit komt vooral door de hoeveelheid verschillende voedingsstoffen waarmee Shilajit gevuld is.

Hoge testosteronniveaus in het mannelijk lichaam beschermen het spierweefsel en verminderen het vetgehalte in het lichaam.

Shilajit heeft grote gezondheidsvoordelen. Het moet worden ingenomen door iedereen die gezond wil zijn en een sterker immuunsysteem wil bereiken.

Shilajit werkt op cellulair niveau om de energieproductie in het menselijk lichaam te verbeteren. Dankzij hem kan iemand die het inneemt sneller herstellen en zich frisser voelen.

Beschermt het hart

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat shilajit de bloedcirculatie verbetert en helpt bij hoge bloeddruk.

Dankzij de antioxiderende eigenschappen is er een kleinere kans op cardiovasculaire schade. De symptomen zijn verminderd bij mensen met een hartaandoening.

Uit de onderzoeken is ook gebleken dat regelmatige inname van Shilajitu het risico op een hartaanval vermindert.

Ondersteunt het functioneren van de hersenen

Verhoogde testosteronniveaus spelen een uiterst belangrijke rol bij het denken. Wetenschappers hebben ontdekt dat de hoeveelheden moleculen die dibenzo-alfa-pyronen worden genoemd, een enorm verschil kunnen maken in je denkvermogen. Deze moleculen voorkomen dat de chemicaliën die nodig zijn voor het geheugen oplossen. En juist bij de vorming van deze moleculen helpt Shilajit.

Ondersteunt gezond ouder worden

Studies hebben aangetoond dat de antioxiderende werking ons kan beschermen tegen schade aan cellen die het verouderingsproces van uw huid, lever, longen en hart versnellen.

Het fulvinezuur in Shilajit geeft mineralen en antioxidanten vrij direct in de cellen waar dit het meest nodig is.

Dit zuur beschermt de cel tegen radicale schade en snelle veroudering.

Vermindert de symptomen van de ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer veroorzaakt problemen met denken, gedrag en geheugen. Medicijnen die worden voorgeschreven om deze symptomen te verlichten, kunnen deze ziekte niet volledig genezen. De moleculaire samenstelling van Shilajit vertraagt ​​of voorkomt de progressie van deze aandoening. Aangezien Shilajit fulvinezuur bevat, voorkomt deze antioxidant de ophoping van het tau-eiwit en draagt ​​het bij aan de cognitieve gezondheid van de mens.

Helpt bij bloedarmoede

Shilajit is zeer nuttig bij het bestrijden van de symptomen van bloedarmoede door ijzertekort, zoals een onregelmatige hartslag, hoofdpijn, koude handen en voeten, zwakte en vermoeidheid. Versterkt mensen, verhoogt het ijzergehalte in het bloed en helpt zo een kwaliteitsvol leven te leiden.

SOLLICITATIE

Shilajit is verkrijgbaar in verschillende varianten. De bekendste zijn hars, vloeistof, capsules of kauwgom.

Een portie Shilajit ter grootte van een erwt kan in vloeistof worden opgelost en maximaal drie keer per dag worden gedronken, afhankelijk van de instructies op de verpakking.

De aanbevolen dosis is 300 tot 500 milligram per dag.


Het is echter belangrijk om een ​​arts te raadplegen voordat u het gebruikt.

Je kunt Shilajit in capsules HIER bij ons kopen en Shilajit Liquid HIER .

Bedankt voor het lezen van dit artikel,

Jouw team Kratom World