Wat is rapé, waar komt het vandaan en wat zijn de effecten?

februari 01, 2023

Kratom World Rapé Nicotiana Nicotine Rapé Selling Germany

Wat is rapé, waar komt rapé vandaan, van welke plant en hoe wordt het verkregen/verwerkt?

Rapé is een mengsel van as van planten die groeien in de Amazone en gebruikt worden door de inheemse bevolking van Brazilië. Rapé maakt, net als veel andere planten, deel uit van de oudste legendes van veel Amazone-stammen en is verweven met hun rituelen, waarbij verschillende godheden werden aanbeden in verband met de specifieke effecten van de gekozen rapé-soort.

Het hoofdbestanddeel van rapé is tabak Nicotiana rustica, die groeit in Zuid- en Midden-Amerika.

Natuurlijk is de rapé-tabak niet het enige ingrediënt, maar er worden ook andere kruiden aan het mengsel toegevoegd. Traditionele kruiden die beschikbaar waren voor de lokale bevolking zijn palo santo, passiebloem ( Passiflora incarnata) , lavendel, munt, kaneel, bonen, wayusa en bananenschillen.

De bereiding verliep vervolgens als volgt. De tabak werd eerst geweekt in water, vervolgens versnipperd en boven een vuur gedroogd. De droge bladeren werden opnieuw geleidelijk geplet in een palissander vijzel en gezeefd tot er slechts een fijn poeder overbleef.

In Europa werd dit product voor het eerst ontdekt in 1493. Rapé ontmoet ook broeder Ramón Par, een monnik en missionaris die in het Amazonegebied werkte... Rapé heeft banden met de inheemse bevolking, en dus kon hij niet anders dan opmerken dat de stamleden een niet-identificeerbaar mengsel in hun neus hadden geblazen door de hoofdsjamaan . Toen hij met Christoffel Columbus terugkeerde naar Europa, nam hij rapé mee en zo begon zijn verhaal op ons continent te worden geschreven. Gaandeweg begonnen ze het onbekende middel te onderzoeken en in 1723 werden de effecten en de bijbehorende dosering op schrift vastgelegd.

Waar wordt rapé voor gebruikt?

De belangrijkste behoefte om rapé te gebruiken was niet om je op je gemak te voelen, maar eerder om mentaal met jezelf te verzoenen... Tegenwoordig zou dit Amazone-ritueel kunnen worden omschreven als mentale therapie. Het hele ritueel zag er zo uit: De stam had vroeger een sjamaan die verantwoordelijk was voor de rituelen. De sjamaan sprak met elk van de deelnemers en vroeg: "Waarom wilde hij deelnemen aan dit ritueel en wat is het antwoord dat hij hier wil ontvangen?" Dankzij deze vraag kon de sjamaan zien wat elke deelnemer aan het ritueel nodig had en kon hij hen helpen.

Daarna volgt het gedeelte waarin elke soort afzonderlijk wordt geserveerd. De methode om rapé in het lichaam te krijgen is eenvoudig. De sjamaan had een holle stok van bamboe of bot uit de Amazone. De sjamaan hield het eetstokje altijd tegen de neus van elk individu en blies erin. Eerst in het rechter neusgat, dat de dood symboliseerde, en vervolgens in het linker neusgat, om wedergeboorte te symboliseren.

Het mengsel begon langzaam zijn effect te tonen. Mensen begonnen te introspecteren, te ontspannen, in balans te komen en van het leven te genieten. De sjamanen waren toen zelfs in staat om verbinding te maken met het universum en er energie uit te halen.

Dit was de loop van een van de vele rituelen waarin rapé werd gebruikt. Rapé is ook verbonden met andere menselijke behoeften. Of het nu gaat om vruchtbaarheidsceremonies, menstruatie, overvloed, gunstig weer wensen, of de initiatie of transformatie van een jongen in een man. Overigens verschilden deze rituelen ook in de timing van de ceremonie: sommige vonden plaats voor zonsopgang, andere begonnen na zonsondergang. Maar er was altijd een duidelijk patroon voor de ceremonie, die rapé in beide neusgaten blies.

Wat zijn de effecten van Rapé, hoe kan het worden ingenomen en wat is de ideale dosering?

In het kort werkt rapé als volgt:

Vergeeft negatieve gedachten in het lichaam

bevrijdt en zuivert geblokkeerde chakra's

Verhoogt het gevoel van onze emoties en helpt ze uit te laten.

Het kan helpen bij onze interne problemen op langere termijn door energie vrij door het lichaam te laten stromen.

Wanneer we in staat zijn om onze gevoelens vrijelijk te voelen en te openen, komt ons ware innerlijke zelf naar voren.

Voor gevorderde gebruikers is het ook mogelijk om met de opkomende visies te werken.

Rapé is daarom een ​​geweldig hulpmiddel op veeleisende dagen of tijdens creatieve activiteiten.

Soorten rapé en hun verschillen

Rapé Muruchi - met zijn energie afgestemd op aardse, meditatieve tonen, knijpt hij bijna nooit in zijn neus. Het veroorzaakt diepe staten van zelfabsorptie die geschikt zijn voor zelfprogrammering of energiegenezing. Sterk aanbevolen. Inheems in het Venezolaans-Colombiaanse grensgebied.

Deze soort van zeer hoge kwaliteit, die we uit alle anderen hebben gekozen en die de meeste indruk op ons heeft gemaakt, kan op onze website worden gekocht door op de link HIER te klikken.

Rapé Samauma - Samauma is een intense as rapé met een licht tabaksaroma. Het is een krachtige hartchakra opener, heeft een zonnige energie en een langdurig effect.

Rapé Jurema - Jurema is een intense rapé met een tabaksgeur. Het is zwaar visueel, heeft een zwaardere aardse energie en gaat lang mee.

Rapé Mulateiro - gewonnen uit de Calycophyllum spruceanum-plant, heeft een opbeurende energie met een vrij zachte kracht die geschikt is voor beginners en nauwelijks de neus prikkelt. Het induceert aangename staten van verheffing en is nuttig voor stimulatie of energiegenezing. Inheems in het Braziliaans-Venezolaanse grensgebied.
Rapé Pereira - Een lichte , zeer aangename rapé met de energie van zon en wind die de stemming opheft. In het begin steekt hij even en dan kijk je hoe hij elke cel binnenkomt en verlicht. Rapé uit het grensgebied tussen Colombia en Venezuela.

Rapé Murici is een sterke en intense rapé met een aardse tabaksmaak die geschikt is voor sterke energie- en lichaamsreiniging. In grotere hoeveelheden zal het zelfs de sterkste karakters op de knieën krijgen. Aanbevolen voor de dapperen!

Rapé Cumaré is een klassieke sterke Braziliaanse rapé. Het heeft een intens tabaksaroma en een reinigend, bijna laxerend karakter, dat ook ervaren "sjamanen" in iets grotere hoeveelheden zal bevallen. In kleinere hoeveelheden zal het ook avontuurlijke beginners bekoren.

Rapé Tsunu - Yawanawa : Vernoemd naar een van de beroemdste sjamanen, deze melange is in de eerste plaats zuiverend. Het wordt beschouwd als een van de sterkste, dus het is niet geschikt voor beginners.

Rapé Bobinsana : Een mix van tabak en de Zuid-Amerikaanse Bobinsana-plant die gevoelens van liefde, warmte en mededogen oproept met zijn prachtige roze bloemen. De mogelijkheid om zelfs lucide en levendige dromen te hebben.

Rapé Guarumo: een mix van tabak en de guaramoplant die in de Zuid-Amerikaanse jungle voorkomt, werkt als een natuurlijk ontspannend middel dat een meditatieve staat kan opwekken.

KOOP HIER RAPÉ BIJ ONS