Chlorella of een groene superfood met veel gezondheids voordelen

december 08, 2023

chlorella kratom world green algae

Chlorella, een microscopisch kleine groene alg, staat bekend als een groene superfood met veel verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Dit artikel geeft u een blik op de oorsprong, geschiedenis en wetenschappelijk bewezen effecten van Chlorella. Ontdek waarom u dit superfood aan uw voedsel zou moeten toevoegen en hoe u het in uw dagelijks leven kunt gebruiken.

Oorsprong en geschiedenis van Chlorella

Chlorella, waarvan de naam afkomstig is van het Griekse woord "chloros" dat groen betekent, is een zoetwateralg die waarschijnlijk al twee miljard jaar geleden op aarde voorkwam. Het werd voor het eerst in de geschiedenis ontdekt door de Nederlandse microbioloog Martinus Willem Beijerinck in 1890. Sindsdien is het een belangrijk onderdeel geworden van onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid.(4)

Dankzij het vermogen van de micro-organismen die in deze verbazingwekkende alg werden aangetroffen, werken deze preventief of ondersteunen zelfs de behandeling van verschillende ziekten (bijvoorbeeld virale infecties, hartaandoeningen, kanker) en Chlorella krijgt de aandacht van een toenemend aantal wetenschappers en het grote publiek. Voor meer informatie over wetenschappelijke bevindingen, zie de afstudeerscriptie van Ing. Silvie Valoušková: https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/10204/valoušková_2009_dp.pdf?sequence=1 .(3)(4)

Effecten en gezondheidsvoordelen

1. Ontgifting

Chlorella staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te ontgiften. Het bevat een grote hoeveelheid chlorofyl dat helpt schadelijke stoffen zoals zware metalen uit het lichaam te verwijderen.
Volgens professor Jane Teas van de Harvard University School of Medicine: "Chlorella is onderzocht op zijn vermogen om zware metalen te binden en te verwijderen, wat gunstig kan zijn voor mensen die worden blootgesteld aan vervuilde omgevingen." (1) (3)

2. Immuunsysteem

Chlorella is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, wat een positief effect heeft op het immuunsysteem.

3. Voedingswaarden

Dit superfood is ook rijk aan eiwitten, ijzer en andere belangrijke voedingsstoffen.
Dr. Mark Hyman, een arts die gespecialiseerd is in functionele geneeskunde, zegt: "Chlorella bevat alle essentiële aminozuren en is een van de beste plantaardige eiwitbronnen."(1)

Recepten en gebruiksaanwijzing

Chlorella kan in verschillende vormen worden geconsumeerd, waaronder poeder, tabletten of vloeistof. Hier hebben we drie eenvoudige manieren voorbereid waarmee u Chlorella in uw voedsel kunt integreren:

1. Chlorella Smoothie 

1 theelepel Chlorella-poeder
Banaan
Spinazie
Amandelmelk

Meng alle ingrediënten in een blender en maak een gezonde en voedzame smoothie.(2)

2. Chlorella saladedressing

1 theelepel Chlorella-poeder
Olijfolie
Citroensap
Zout en peper

Meng de ingrediënten en gebruik ze als dressing voor uw favoriete salade.(2)

3. Chlorella-capsules

Als u de voorkeur geeft aan een eenvoudigere manier, kan Chlorella in capsulevorm worden gekocht en worden ingenomen zoals aanbevolen op de verpakking.

Citaten van deskundigen

"Chlorella is onderzocht vanwege zijn vermogen om zware metalen te binden en te verwijderen, wat gunstig kan zijn voor mensen die worden blootgesteld aan vervuilde omgevingen." - Professor Jane Teas, Harvard University.

"Chlorella bevat alle essentiële aminozuren en is een van de beste plantaardige eiwitbronnen." - Dr. Mark Hyman, een arts die gespecialiseerd is in functionele geneeskunde.



Voedingsdeskundige dr. Brenda Watson merkt op: "Chlorella bevordert de aanmaak van witte bloedlichaampjes en verhoogt de weerstand van het lichaam tegen infecties."(1)(3)

De conclusie is dus duidelijk. Chlorella moet zeker in de voeding van ieder van ons worden opgenomen als we willen dat ons lichaam gezond is en tegelijkertijd enige preventie heeft. Ik hoop dat u genoten hebt van het artikel en alles hebt ontdekt wat u nodig had. Het enige dat nu nog ontbreekt, is de laatste stap om iets te doen voor uw gezondheid en de gezondheid van uw dierbaren! :)

Chlorella van hoge kwaliteit is verkrijgbaar in onze online e-shop of bij fysieke vestigingen van Kratom World.


Bedankt voor het lezen,

Uw Kratom World


Referenties

Potential of Chlorella as a Dietary Supplement to Promote Human Health. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7551956/(1)

A review of recent clinical trials of the nutritional supplement Chlorella pyrenoidosa in the treatment of fibromyalgia, hypertension, and ulcerative colitis - PubMed. (n.d.). PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11347287/ (2)

Medicinal Prospects of Antioxidants From Algal Sources in Cancer Therapy. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7973026/ (3)

Bijdragers aan Wikimedia-projecten. (2012, June 29). Chlorella – Wikipedie. Wikipedie, open encyklopedie. https://cs.wikipedia.org/wiki/Chlorella (4)