NMN - antiverouderings molecuul

december 08, 2023

kratom world nmn molecul young be young kratom maeng da

Nikotinamid mononukleotid, afgekort NMN, is een molecuul dat steeds meer aandacht krijgt in de wereld van onderzoek en gezondheid, een belangrijke rol speelt in het metabolisme en verschillende potentiële voordelen kan hebben voor de menselijke gezondheid. In dit artikel bekijken we wat NMN is, hoe het werkt en wat de mogelijke voordelen zijn.

Wat is NMN?

NMN is een verbinding die behoort tot de familie van nucleotiden, de basisbouwstenen van nucleïnezuren zoals DNA en RNA. Concreet is het een derivaat van nicotinamide (vitamine B3), genaamd Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD+), een co-enzym dat een sleutelrol speelt in de metabolische processen van cellen. (1), (4)

Hoe werkt NMN?

NMN wordt algemeen geconsumeerd in natuurlijke voeding, we vinden het bijvoorbeeld in kaas, avocado, rundvlees, broccoli of kool. Het zal echter nooit in zo'n geconcentreerde vorm zijn als wanneer we het via een voedingssupplement innemen, bijvoorbeeld in de vorm van capsules.

Eenmaal in de cellen wordt NMN snel omgezet in NAD+, een belangrijk co-enzym dat een sleutelrol speelt in verschillende biochemische processen zoals glucose-oxidatie, DNA-herstel en regulering van de mitochondriale functie. (4)

Met de leeftijd neemt het niveau van NAD+ in het lichaam af, wat een negatieve invloed kan hebben op het energiemetabolisme en de algehele gezondheid. NMN zou kunnen helpen de NAD+-niveaus te verhogen en zo mogelijk de veroudering van cellen en weefsels in ons lichaam te voorkomen. (1), (7)

Mogelijke voordelen van NMN:

  1. Veroudering vertragen: Wetenschappers onderzoeken het mogelijke effect van NMN op het vertragen van veroudering en het verlengen van het leven. Studies bij muizen hebben aangetoond dat NMN het energiemetabolisme kan verbeteren, ontstekingen kan verminderen en de weerstand tegen stress kan verhogen.
  2. Gezondheid van het hart: NMN kan een positief effect hebben op de gezondheid van het hart door de cardiovasculaire functie te ondersteunen en het schadelijke LDL-cholesterolgehalte te verlagen.
  3. Verbetering van de metabolische gezondheid: Sommige onderzoeken tonen aan dat NMN kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en de insulinegevoeligheid te verbeteren.
  4. Verbetering van de mitochondriale functie: NMN kan bijdragen aan een beter functioneren van de mitochondriën, de energiecentrales van cellen, waardoor de algehele energie en vitaliteit toenemen.
  5. Verbetering van de spierfunctie: Uit onderzoek blijkt dat NMN de spierfunctie, het uithoudingsvermogen en de fysieke conditie kan verbeteren.
  6. Bescherming tegen neurodegeneratieve ziekten: Sommige onderzoeken tonen aan dat NMN de hersenen kan beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer. (2),(3),(7),(8)

Voor wie is NMN geschikt?

Veroudering bij de mens is individueel, maar begint zich over het algemeen duidelijker te manifesteren rond de leeftijd van 35-40 jaar, dus het kan passend zijn om rond de leeftijd van 35 jaar met NMN te beginnen. Maar zelfs jongere mensen kunnen echter niets verkeerd doen door het te gebruiken als ze denken dat het hen de gewenste gezondheidsvoordelen kan opleveren. (4), (7)

Hoe verloop het onderzoek?

Een pionier in het onderzoek naar antiverouderingsmiddelen (zoals NMN) is de gerenommeerde hoogleraar genetica David Sinclair Ph.D. die aan de Harvard-universiteit werkt. Hij is de auteur van het boek "The End of Aging" en heeft het grootste deel van zijn carrière gewijd aan onderzoek op dit gebied. Professor Sinclair zegt bijvoorbeeld dat "veroudering een ziekte is die te behandelen is". Sinclair was ook te gast in het Tsjechische tv-programma Hyde Park Civilization, waar hij uitgebreid over dit onderwerp praat. U kunt de opname van het interview hier bekijken. (6), (3), (5)


David Sinclair Ph.D., hoogleraar genetica aan Harvard

Conclusie

NMN is een interessant molecuul dat het potentieel heeft om de gezondheid te verbeteren en veroudering te vertragen. Er moet echter worden opgemerkt dat het onderzoek naar het gebruik van NMN zich nog in een vrij vroeg stadium bevindt en dat er tot nu toe veel bevindingen zijn verkregen uit onderzoeken bij muizen. Om de specifieke voordelen en effecten van NMN volledig wetenschappelijk te bewijzen, zijn verdere klinische onderzoeken bij mensen noodzakelijk. (1)

Het is echter al duidelijk dat deze stof een enorm potentieel heeft voor voordelen voor het menselijk lichaam. U kunt het zelf zien en NMN van hoge kwaliteit kopen hier (link) in onze e-shop.

Hieraan moet worden toegevoegd dat het supplement niet bedoeld is als vervanging voor gevarieerde voeding. Overschrijd nooit de aanbevolen dagelijkse dosis (1 g eenmaal daags bij de maaltijd). (3) Tegelijkertijd is het altijd belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u NMN of andere supplementen inneemt, vooral als u bestaande gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt.

Als u geïnteresseerd bent om NMN in uw voedingssupplementen op te nemen, bieden wij NMN van hoge kwaliteit.

Bedankt voor het lezen, hopelijk heeft u het artikel leuk gevonden en iets nieuws geleerd,

Uw Kratom World

Referenties

  1. The Science Behind NMN–A Stable, Reliable NAD+Activator and Anti-Aging Molecule. (n.d.). PubMed Central (PMC). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7238909/
  2. Harvard Study: NMN Cuts Weight, Cholesterol, and Blood Pressure in Overweight Adults. (n.d.). NAD.com - Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD) & Aging News. https://www.nad.com/news/harvard-study-nmn-cuts-weight-cholesterol-and-blood-pressure-in-overweight-adults
  3. The Anti-Aging Supplements Dr. David Sinclair Takes Besides NMN. (n.d.). Nicotinamide Mononucleotide (NMN): Official Info Source | NMN.com. https://www.nmn.com/news/the-anti-aging-supplements-dr-david-sinclair-takes-daily-nmn-included
  4. Health, E. (2022, August 30). What is NMN?Elysium Health. https://www.elysiumhealth.com/blogs/aging101/what-is-nicotinamide-mononucleotide-nmn
  5. Introducing Lifespan — The Book. (n.d.). Lifespan — The Book. https://lifespanbook.com/about-lifespan/
  6. Hyde Park Civilizace, David Sinclair – ČT (2021). Verfügbar online 
  7. Japanese Study Suggests NMN Benefits Sleep and Physical Performance in Older Adults. (n.d.). Nicotinamide Mononucleotide (NMN): Official Info Source | NMN.com. https://www.nmn.com/news/afternoon-nmn-intake-improves-sleep-and-physical-performance-in-older-adults
  8. Japanese Study Indicates NMN Reverses Signs of Aging in Older Women. (n.d.). Nicotinamide Mononucleotide (NMN): Official Info Source | NMN.com. https://www.nmn.com/news/nmn-reverses-aging-older-women