Kratom: een kruidenalternatief om migrainesymptomen te verlichten

januari 10, 2024

Kratom: eine pflanzliche Alternative zur Linderung von Migränesymptomen

Verstorend. Dit is hoe veel mensen die dagelijks last hebben van migraine dit beschrijven. Gelukkig heeft de natuur voor alles een remedie, en kratom tegen migraine is een van die remedies. Kratom is een plant afkomstig uit Zuidoost-Azië en van oudsher gebruikt vanwege zijn potentiële pijnstillende en stimulerende eigenschappen.

Veel mensen weten dat kratom pijn helpt verlichten, waaronder hoofdpijn en migraine.

Wat wordt bedoeld met migraine?

Migraine is een vorm van chronische, terugkerende hoofdpijn die doorgaans intenser en milder is dan gewone hoofdpijn. Migraine gaat vaak gepaard met andere symptomen, zoals misselijkheid, braken en extreme gevoeligheid voor licht en geluid. Andere kenmerken zijn onder meer:

  • Migraine wordt vaak beschreven als een kloppende of pulserende pijn die meestal aan één kant van het hoofd optreedt. In sommige gevallen kunnen beide kanten getroffen worden.
  • Sommige mensen ervaren visuele, sensorische of spraaksymptomen voordat de hoofdpijn begint. Deze symptomen worden een ‘aura’ genoemd en kunnen bestaan ​​uit lichtflitsen, wazig zien, tintelingen in de ledematen of moeite met spreken.
  • Mensen met migraine zijn vaak extreem gevoelig voor fel licht (fotofobie), harde geluiden (fonofobie) en sterke geuren.

    Hoe lang duurt een migraine?

    Migraine kan enkele uren tot meerdere dagen duren en kan soms zo ernstig zijn dat ze de normale dagelijkse activiteiten verstoren.

    Sommige mensen beschrijven ze als volledig invaliderend, en ze kunnen zo ernstig zijn dat ze niet in staat zijn een normaal leven te leiden.

    De behandeling van migraine kan variëren, afhankelijk van de ernst en frequentie van de aanvallen. Meestal worden pijnstillers gebruikt, maar tegenwoordig weten we dat Kratom een ​​nuttig, gezond en natuurlijk middel tegen migraine is.

    Hoe werkt Kratom bij migraine?

    Kratom is een plant die chemische verbindingen bevat, waaronder mitragynine, die interageren met opioïdereceptoren in de hersenen.

    Aangenomen wordt dat deze verbindingen verantwoordelijk zijn voor de pijnstillende en kalmerende effecten van kratom, wat ertoe heeft geleid dat sommige mensen het gebruiken om pijn te verlichten, waaronder migraine.

    Hoe kun je Kratom aanvullen tegen migraine?

    Veranderingen in levensstijl kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling en preventie van migraine. Welke veranderingen bedoelen we? Naast het nemen van kratom voor migraine, moet je deze belangrijke tips in gedachten houden voor je herstel:

    • Stel elke dag een vast bed- en ontwaakschema in, ook in het weekend. Onregelmatige slaap of gebrek aan slaap kan bij sommige mensen migraine veroorzaken.
    • Stress is een veel voorkomende trigger voor migraine. Stressbeheersingstechnieken zoals meditatie, yoga, diepe ademhaling en progressieve spierontspanning kunnen u helpen stress te verminderen en migraine te voorkomen.
    • Houd een migrainedagboek bij om uw aanvallen en mogelijke triggers vast te leggen. Veel voorkomende triggers zijn bepaalde voedingsmiddelen, dranken, hormonale veranderingen, weersveranderingen en fel licht. Zodra u uw triggers heeft geïdentificeerd, probeert u ze te vermijden of hun impact op uw dagelijks leven te minimaliseren.
    • Eet een uitgebalanceerd dieet en vermijd voedingsmiddelen waar u migraine van kunt krijgen, zoals alcohol, chocolade, bewerkte voedingsmiddelen, gerookte kaas en MSG-producten (ze zijn kankerverwekkend en niet goed voor u).
    • Het is belangrijk om de hele dag voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen, wat bij sommige mensen migraine kan veroorzaken. Voorkom uitdroging door regelmatig water te drinken en uw consumptie van cafeïnehoudende dranken en alcohol te beperken.
    • Een regelmatig oefenprogramma kan bij sommige mensen de frequentie en ernst van migraine helpen verminderen. Vermijd echter intensieve lichaamsbeweging tijdens een migraineaanval, omdat dit de symptomen kan verergeren.
    • Zorg ervoor dat u gedurende de dag regelmatig een pauze neemt en uzelf de tijd geeft om te ontspannen. Gebrek aan rust en spierspanning kunnen migraineaanvallen veroorzaken.
    • Als u achter een computer werkt of veel tijd achter schermen doorbrengt, moet u uw ogen regelmatig rust geven om vermoeide ogen te voorkomen, wat kan bijdragen aan migraineaanvallen.
    • Helder of flikkerend licht, b.v. Bijvoorbeeld door TL-buizen of beeldschermen kan bij sommige mensen migraine veroorzaken. Draag een zonnebril en vermijd flikkerende lichten waar mogelijk.


    Nu weet je hoe kratom je kan helpen bij migraine en wat je moet doen als je er een krijgt. Vergeet niet dat preventie met een gezonde levensstijl en de juiste voedingsstoffen cruciaal is.

    Bij In Kratom World hebben we een grote selectie en verscheidenheid aan Katrom, een volledig natuurlijk ingrediënt dat niet alleen helpt bij migraine maar ook bij vele andere kwalen.

    Maak kennis met onze starterkits!