Kratom & alcohol – een overzicht

januari 05, 2024

Kratom Alkohol header

Sinds de oudheid wordt alcohol gecombineerd met andere stoffen om de effecten ervan te versterken. De oude Egyptenaren mengden wijn met blauwe lotus om het bewustzijn te beïnvloeden en het libido te stimuleren. Balché was populair onder de Maya's, terwijl in Europa bier vaak werd gemengd met datura of maanzaad. Meer recentelijk zijn absint en Vin Mariani ook gebruikelijk.

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel alcoholische dranken op de markt die kruiden bevatten, zoals Jägermeister. Maar dat betekent niet dat je ze niet zelf met andere stoffen kunt mengen - een praktijk die nog steeds vaak voorkomt. Een bijzonder populaire combinatie is bijvoorbeeld kratom en alcohol.

In dit artikel leggen wij je uit hoe het mengsel van kratom en alcohol werkt en of de combinatie gevaarlijk kan zijn.

Hoe werken kratom en alcohol samen?

Omdat kratom op de markt wordt gebracht in combinatie met andere therapieën en huismiddeltjes voor veel voorkomende kwalen zoals pijn, slechte concentratie en lage energie, kunnen mensen proberen zelfmedicatie te geven met kratom.

Net als bij andere stoffen bestaat er ook bij combinatie met alcohol of andere stoffen de mogelijkheid van misbruik en bijwerkingen van Kratom. In dergelijke situaties versterken de effecten van kratom en alcohol elkaar, wat kan leiden tot een intense staat van dronkenschap. Deze high is aanzienlijk sterker dan de effecten van alcohol of kratom alleen.

De meeste mensen realiseren zich niet dat de interactie van kratom en alcohol het risico op een overdosis aanzienlijk verhoogt.

Kratombladeren en alcohol Kratomalcohol

Gemengde consumptie van kratom en alcohol: is de mix gevaarlijk?

Het combineren van verschillende stoffen is nooit een goed idee. Hoewel ze elkaar positief kunnen beïnvloeden, komen er vrijwel altijd negatieve interacties voor die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Het mengen van een stimulerend middel met een kalmerend middel is om twee redenen uiterst gevaarlijk: ten eerste belast het het centrale zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor allerlei signalen, en ten tweede onderdrukt de ene stof de effecten van de andere. Als gevolg hiervan heb je vaak de indruk dat ze niet voldoende effect hebben en uiteindelijk meer ervan consumeren.

Maar er zijn veel mensen met verschillende ervaringen: positief, negatief en neutraal. Omdat er nog geen wetenschappelijke studies zijn die duidelijke interacties tussen alcohol en kratom aantonen, zijn dit onze conclusies:

Lage dosering

Zoals Paracelsus in de 16e eeuw treffend zei dat bij elke stof de dosering van belang is, geldt hetzelfde voor kratom en alcohol. Wanneer ze samen in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd, zorgen ze voor een aangename mentale stimulatie die de stemming verbetert en optimisme creëert. Lichamelijk voel je je meer ontspannen en gevoeliger – er ontstaat een intenser lichaamsgevoel.

Er lijkt dus geen enkel gevaar te bestaan, zolang je maar voorzichtig bent met de dosering. Vaak wil je toch wat meer nemen om een ​​sterker effect te bereiken – en zo beland je al snel in een vicieuze cirkel van overdosering.

Middelmatige dosis

Het is fascinerend hoe verschillende stoffen voor verschillende mensen kunnen werken, net als deze cocktail. Bij een gemiddelde dosis alcohol en Kratom hebben vrijwel alle gebruikers een verdovend effect ervaren.

De andere effecten waren echter heel anders: positief of zeer bedwelmend, maar toch aangenaam en ontspannend. Bij sommige gebruikers heeft de combinatie echter ongewenste bijwerkingen veroorzaakt, zoals braken, lichamelijk ongemak, duizeligheid, misselijkheid en overmatig zweten.

Het is belangrijk op te merken dat er verschillende soorten alcoholische dranken zijn, evenals verschillende soorten Kratom. Ze zijn niet allemaal even sterk of hebben hetzelfde effect. Gedistilleerde dranken zijn bijvoorbeeld krachtiger dan gefermenteerde varianten, en kratom met rode bladaders heeft een sterker narcotisch effect dan andere soorten.

Hoge dosis

Als het om alle middelen gaat, is er overeenstemming: misbruik heeft altijd negatieve gevolgen. Wanneer kratom en alcohol worden gemengd en in hoge doses worden geconsumeerd, kan dit een overdosis en zelfs bewustzijnsverlies veroorzaken. De hoofdschuldige is alcohol, maar de bijwerkingen worden uiteraard groter als beide stoffen samen worden geconsumeerd.

De kater na het nuttigen van grote hoeveelheden alcohol en kratom is ook aanzienlijk erger dan bij puur alcoholgebruik, vergelijkbaar met de zogenaamde “ Suicide Tuesday ” veroorzaakt door MDMA.

Mogelijke bijwerkingen bij het mengen van Kratom en alcohol

Mensen die een negatieve ervaring hebben gehad met gemiddelde doseringen kratom en alcohol melden vergelijkbare bijwerkingen, mogelijk als gevolg van milde intoxicatie. Deze kunnen worden veroorzaakt door een intolerantiereactie:

  • vermoeidheid
  • Frequent urineren
  • jeuk
  • constipatie
  • Duizelig voelen
  • Zweet
  • verwarring
  • misselijkheid
  • Duizeligheid

Mensen die beide stoffen tegelijkertijd in hogere doses gebruikten, ondervonden ernstiger bijwerkingen:

  • spanning
  • hoge bloeddruk
  • hart racen
  • Aanvallen
  • prikkelbaarheid
  • Hallucinaties
  • flauwvallen

Conclusie: Het is beter om zonder alcohol van Kratom te genieten

Het gelijktijdig gebruik van verschillende stoffen vergroot de ongewenste bijwerkingen, vooral als het gaat om stoffen die een negatieve interactie met elkaar hebben.

Het is daarom logischer om kratom en alcohol niet samen te consumeren, al was het maar om mogelijke bijwerkingen of interacties te vermijden en om de mogelijkheid van verslaving op de lange termijn uit te sluiten .

De bladeren van de Mitragyna Speciosa-boom (in de volksmond ook wel de Kratom-boom genoemd) worden Kratom genoemd. Alle op deze website beschreven inname-effecten dienen alleen om kennis over de stof zelf over te brengen en maken geen deel uit van de beschrijving van enig product dat wij aanbieden! Ze beschrijven en verklaren het vroegere gebruik in de herkomstlanden in Zuidoost-Azië.

Kratom valt niet onder de Duitse drugswetgeving en is geen voedingsmiddel.

Alle Kratom-producten die wij aanbieden zijn niet bedoeld om in het lichaam te worden opgenomen en wij raden het gebruik ervan dan ook uitdrukkelijk af. Ze zijn uitdrukkelijk niet bedoeld voor therapeutische doeleinden; het zijn geen cosmetica of voedingsmiddelen.

Onze kratomproducten worden uitsluitend verkocht als natuurlijke kleurstof, voetbad, voor wetenschappelijke doeleinden en als visueel hulpmiddel. Het is niet bedoeld voor consumptie.