Kratom en zijn antioxiderende eigenschappen: een natuurlijke manier om voor uw gezondheid te zorgen

september 26, 2023

Kratom und seine antioxidativen Eigenschaften: Ein natürlicher Weg, sich um Ihre Gesundheit zu kümmern

In de zoektocht naar natuurlijke gezondheidsalternatieven ontdekken steeds meer mensen de voordelen van Kratom en zijn antioxiderende eigenschappen. Deze Zuidoost-Aziatische plant wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen en wint nu wereldwijd aan populariteit.

Ontdek wat kratom is, hoe kratom werkt als antioxidant en hoe het kan bijdragen aan uw algehele welzijn. Ontdek hoe deze prachtige plant een krachtige bondgenoot kan worden in jouw streven naar een gezonder, evenwichtiger leven.

Wat is kratom?

Kratom, wetenschappelijk bekend als Mitragyna speciosa, is een tropische boom die vooral groeit in landen als Thailand, Indonesië, Maleisië en Papoea-Nieuw-Guinea. De bladeren worden traditioneel gebruikt door inheemse gemeenschappen in de regio vanwege hun stimulerende en geneeskrachtige eigenschappen. Kratom bevat verschillende chemische verbindingen, waaronder:


  • Mitragynine: Dit is een van de belangrijkste alkaloïden in kratom en zou pijnstillende en stimulerende eigenschappen hebben.
  • 7-Hydroxymitragynine: Een belangrijke alkaloïde in Kratom die is onderzocht vanwege zijn pijnstillende en kalmerende effecten.
  • Mitraphylline: een alkaloïde die in kratom wordt aangetroffen en die in verband is gebracht met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.
  • Rhynchophylline: Een andere chemische verbinding in kratom die is onderzocht vanwege de mogelijke bloeddrukverlagende effecten en het antioxiderende vermogen.


Deze chemische verbindingen in kratom werken samen met opioïdereceptoren in de hersenen, wat enkele van de effecten van kratom op pijnverlichting en humeur kan verklaren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Kratom niet door de FDA is goedgekeurd en dat u het zorgvuldig en verantwoord moet gebruiken.

Antioxiderende eigenschappen van Kratom

Een van de meest opvallende eigenschappen van Kratom is het antioxiderende vermogen. Antioxidanten zijn stoffen die ons lichaam helpen beschermen tegen oxidatieve stress, een proces dat cellen kan beschadigen en kan bijdragen aan veroudering en de ontwikkeling van ziekten. Kratom bevat een verscheidenheid aan antioxidanten, zoals mitragynine en 7-hydroxymitragynine, naast:

  • 1. Epicatechin: Het is aangetoond dat deze antioxidant in kratom celbeschermende eigenschappen heeft en oxidatieve stress vermindert. Het helpt vrije radicalen te neutraliseren en kan bijdragen aan de algehele cellulaire gezondheid.
  • 2. Catechine: Een andere antioxidant die in kratom wordt aangetroffen, catechine, wordt geassocieerd met ontstekingsremmende en hartbeschermende eigenschappen. Het kan ontstekingen in het lichaam helpen verminderen en het cardiovasculaire systeem beschermen.

Deze antioxidanten in kratom kunnen een belangrijke rol spelen bij de bescherming tegen oxidatieve schade en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Voordelen van Kratom als antioxidant

De antioxidanten in kratom bieden een aantal gezondheidsvoordelen dankzij hun vermogen om oxidatieve stress te bestrijden en de lichaamscellen te beschermen.

Mobiele bescherming

Kratom biedt dankzij zijn antioxidanten zoals epicatechine en catechine celbescherming door vrije radicalen te neutraliseren en oxidatieve stress te verminderen. Dit helpt de gezondheid en het goede functioneren van de cellen in het lichaam te behouden.

Vermindering van oxidatieve stress

Oxidatieve stress kan cellen beschadigen en bijdragen aan vroegtijdige veroudering en de ontwikkeling van ziekten. De antioxidanten in kratom, zoals epicatechine, helpen oxidatieve stress te verminderen door vrije radicalen te neutraliseren en DNA en andere cellulaire structuren te beschermen.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Catechine, een antioxidant die voorkomt in kratom, wordt geassocieerd met ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat het ontstekingen in het lichaam kan helpen verminderen, wat gunstig is voor de algehele gezondheid en de symptomen die gepaard gaan met ontstekingen, zoals pijn en ongemak, kan helpen verminderen.

Cardiovasculaire ondersteuning

Kratom's antioxidanten, zoals: B. Catechine kan ook cardiovasculaire voordelen bieden. Er is aangetoond dat catechine het cardiovasculaire systeem helpt beschermen door de oxidatie van cholesterol te verminderen en de bloedvaten te beschermen, wat bijdraagt ​​aan de gezondheid van het hart en de preventie van hartziekten.

Verbeterd humeur

Hoewel er meer onderzoek nodig is, zijn er aanwijzingen dat kratom, met zijn antioxiderende eigenschappen, positieve effecten op de stemming kan hebben. Door oxidatieve stress te verminderen en hersencellen te beschermen, kunnen de antioxidanten in kratom bijdragen aan een evenwichtiger en positiever humeur.

Hoe Kratom te consumeren

Kratom kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, waardoor gebruikers de optie kunnen kiezen die het beste bij hun voorkeuren en behoeften past. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren om Kratom te consumeren:

Gedroogde bladeren

Gedroogde kratombladeren kunnen direct worden gekauwd. Vanwege de bittere en vezelige smaak geven veel mensen echter de voorkeur aan andere vormen van consumptie.

Kratom-poeder

Kratompoeder is een van de meest populaire consumptievormen. Het kan worden gemengd met vloeistoffen zoals water, sap of thee en vervolgens worden gedronken. Het kan ook worden gebruikt om kratomcapsules te maken voor degenen die de voorkeur geven aan een gemakkelijkere en gemakkelijker te slikken dosering.

Vloeibare extracten

Vloeibare extracten van Kratom zijn concentraten die de actieve ingrediënten van de plant bevatten. Deze extracten kunnen direct worden ingenomen of gemengd met andere dranken. Vanwege hun hoge concentratie moeten ze met voorzichtigheid worden gebruikt en moeten de doseringsinstructies worden gevolgd.

Kratom-theepreparaten

Kratom-thee is een andere populaire vorm van consumptie. Kratombladeren kunnen in water worden gekookt om er een thee van te maken die zowel warm als koud kan worden gedronken. Deze vorm van consumptie zorgt ervoor dat kratomverbindingen geleidelijk in het lichaam worden opgenomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Kratom niet door de FDA is goedgekeurd en dat het gebruik ervan verantwoord moet zijn. Bovendien kan elke vorm van consumptie verschillende effecten en werkingsduur hebben, dus het is raadzaam om met lage doses te beginnen en deze geleidelijk te verhogen als dat nodig is. Het is altijd raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat je kratom gaat gebruiken, vooral als je andere medicijnen gebruikt of een reeds bestaande medische aandoening hebt.