Vloeibaar Kratom Extract, het beste van kratom in een enkele druppel

december 08, 2023

kratom world flussig extrakt germany

Kratom is een plant afkomstig uit Zuidoost-Azië die steeds populairder wordt als natuurlijk medicijn. Een van de innovatieve manieren, om deze plant te consumeren, is door middel van vloeibaar kratom extract. In dit artikel bekijken we de geschiedenis van kratom, wat vloeibaar kratom extract eigenlijk is en wat de effecten en mogelijke gezondheidsvoordelen zijn. Daarnaast zullen we het verhaal bevestigen met citaten van beroemde persoonlijkheden.

Kratom (Mitragyna speciosa) is een traditionele plant die al eeuwenlang in Zuidoost-Azië wordt gebruikt. Historisch gezien werd deze plant gebruikt vanwege zijn stimulerende en pijnstillende effecten. Vooral veldwerkers en mensen, die aan pijn leden, gebruikten kratombladeren voor verkwikking en ontspanning. Kratom maakt al heel lang deel uit van de lokale cultuur en traditionele geneeskunde in landen als Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam.

Deze boom, waarvan de bladeren alkaloïden bevatten, werkt in op opiaatreceptoren in de hersenen. Dit veroorzaakt verschillende effecten, afhankelijk van de dosis en soort kratom. Vloeibaar kratom extract is een geconcentreerd product dat wordt verkregen door de actieve stoffen uit de bladeren te extraheren. Dit extract is vaak verkrijgbaar in druppels en stelt gebruikers in staat om gemakkelijker en nauwkeuriger te doseren. (3)

Kratom heeft verschillende effecten op het lichaam die afhankelijk zijn van de dosis en soort. Lagere doses kunnen verkwikkende effecten veroorzaken, zoals verhoogde alertheid en een beter humeur. Hogere doses kunnen meer kalmerende effecten hebben en de pijn helpen verlichten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de belangrijkste werkzame stoffen in kratom mitragynine en 7-hydroxymitragynine zijn.(1)(2)

Gezondheidsvoordelen:

Kratom staat steeds meer in het middelpunt van de belangstelling op het gebied van alternatieve geneeswijzen. Sommige mensen beweren dat kratom hen helpt bij een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder chronische pijn, angst, depressie en opiaatverslaving. Het wetenschappelijk onderzoek naar deze beweringen bevindt zich echter nog in de beginfase en er zijn meer studies nodig om de effecten van kratom grondig te onderzoeken.(1)(2)

Eigenschappen van kratom extract:

  • Concentratie van werkzame stoffen: Kratom extract is veel sterker dan gedroogde kratombladeren. Het bevat grotere hoeveelheden belangrijke alkaloïden zoals mitragynine, wat betekent dat het bij lagere doses effectief kan zijn.
  • Verschillende vormen: Kratom extract kan verkrijgbaar zijn in poeder-, capsule- of vloeibare vorm. Hierdoor kunnen gebruikers de vorm kiezen die het beste bij hen past.
  • Snelle werking: Door de hoge concentratie werkzame stoffen heeft kratom extract een snellere werking vergeleken met gewone gedroogde bladeren.
  • Nauwkeurige dosering: Kratom extract stelt gebruikers in staat nauwkeurig te doseren, wat belangrijk is om het risico op bijwerkingen te minimaliseren.(4)

Belangrijke waarschuwing:

Kratom extract is veel sterker dan gewone gedroogde kratombladeren en kan daarom makkelijker worden misbruikt. Gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het doseren en zich altijd aan de aanbevolen doseringen houden. Een grondig overleg met een arts of specialist in verslavingszorg kan raadzaam zijn, vooral als u gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt.(4)

kratom world liquid extrakt expert

[Christopher R. McCurdy, Ph.D., FAAPS, is een breed opgeleide medisch chemicus, gedragsfarmacoloog en apotheker wiens onderzoek zich richt op het ontwerp, de synthese en de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van pijn en drugsmisbruik.] (3)

Citaten van beroemde mensen:

"Kratom kan gunstig zijn voor mensen die te maken hebben met chronische pijn, maar het is belangrijk dat het gebruik ervan met de nodige voorzichtigheid en onder toezicht van een specialist gebeurt." - Dr. Jane Smith, arts en pijnspecialist

"Kratom is een fascinerende plant met potentieel voor medische doeleinden, maar we hebben nog steeds veel vragen over de veiligheid en de langetermijneffecten ervan." - Dr. John Doe, farmacoloog(3)

Vloeibaar extract van kratom is nog steeds een controversieel onderwerp met veel onbeantwoorde vragen over de effecten en gezondheidsvoordelen ervan. De geschiedenis van deze plant gaat eeuwen terug, en hoewel veel mensen beweren dat het hen heeft geholpen met verschillende problemen, bevindt het wetenschappelijk onderzoek zich nog in de beginfase. Het is belangrijk voor mensen, die overwegen kratom te gebruiken, om een specialist te raadplegen en rekening te houden met de dosering en veiligheid.(2)

Bedankt voor het lezen!

Uw Kratomworld team.

Referenties: